•  

    KERATERV -handmade- Pécs Bt.

    (+36) 30 367-1826

  •  

    7666 Pogány, Pécsi út. 36.

    keraterv@gmail.com

Ez a honlap egy alternatív megoldáshoz nyújt fontos információkat!

Egyetlen energiahordozótól függeni a XXI. században

 

MAGA AZ ÖNGYILKOSSÁG!

 

 

 

 

 

Talán a XXI. század lesz az a század, ami fordulópontot fog jelenteni a megújuló energiaforrások kiaknázásának területén. Erre rengeteg törekvést láthatunk, mind a napenergia, a szélenergia, a geotermikus energia és sok egyéb kutatási területen megjelenő innovációk által.

 

 Csakhogy az otthonunkat nagyon költséges beruházásokkal tudjuk ezen alternatív energiaforrásokra optimalizálni, nem is beszélve a beruházás megtérülési idejéről, ami 10-20 vagy sok esetben 25 év is lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze az is hatalmas kockázat, hogy a meglévő gáz-központifűtés, mint egyetlen fűtési lehetőség van jelen a háztartásunkban. Nem festem az ördögöt a falra, de azt gondolom, hogy egy multinacionális gázszolgáltatótól függeni nem a legmegnyugtatóbb hosszú távon. Arról nem is beszélve, hogy a mai modern gázkazánok elektromos áram nélkül nem működtethetők, vagyis egy hosszabb áramszünet is a fűtés leállásához vezet.

 

 

 

Bizonyára Önnel is előfordul, hogy csak számol és számol, és nem érti, hogy lehet, hogy ilyen magas gázszámlát fizetve sincs igazán meleg az otthonában. Azt sem érti, hogy a felére esett világpiaci árak kapcsán miért nem esett a felére a lakossági gáz ára.

 

 

 

A gáz minősége nem mérhető, a gáz fűtőértéke nem mérhető. Jön a csövön és pörgetve a gázórát elég a kazánban. Egy számsor csupán, amit ki kell fizetni.

 

 

 

Tudta-e?

A fa is megújuló energiaforrás, okos gazdálkodással kimeríthetetlen forrást jelent számunkra. Magyarország erdeinek mérete folyamatosan nő, a jó gazdálkodásnak köszönhetően!

Mennyisége mérhető, kalóriatartalma magas, elérhető áron hozzáférhető. A cserépkályhák hatásfoka 90% feletti, évszázadokon keresztül bizonyított fűtési mód.

A magyarországi családi házak nagy részébe átalakítástól mentesen, vagy kis átalakítással kerülhetne egy cserépkályha vagy egy kandalló a fent említett egyéb megújuló energiával működő rendszerek árának töredékéért. Ha van egy szabad kémény, ami jól méretezett, jó huzatú, gyakorlatilag nincs akadálya a cserépkályha építésének. Ebben segít képanyaggal ez a honlap, mely a 1996-ban alapított

 

Keraterv – handmade – Pécs Bt.

munkáiból mutat be ízelítőt.